CORONA UPDATE: HORECA EN CORONATOEGANGSBEWIJS

23 september 2021


Beste leden,  

Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Wat betekent dit voor de horeca op sportlocaties?

  • Voor gasten die binnen in het clubhuis of de sportkantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.
  • Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis of aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
  • Het is mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte, zodat de sportkantine of het clubhuis gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs voor bijvoorbeeld toegang tot kleedkamers, toiletten en bestuurskamer. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Het mag duidelijk zijn dat de invoering van het coronatoegangsbewijs een grote uitdaging is voor de samenleving en zeker ook voor ons als tennisvereniging.

Om bovenstaande regels praktisch in te voeren op ons tennispark zullen wij vanaf komende zaterdag 25 september de volgende voorwaarden aanhouden. Uitgangspunt hierbij is dat wij ons houden aan de geldende regels en adviezen, maar tegelijkertijd geen coronatoegangsbewijs hoeven te controleren.  

  • De horeca in ons clubhuis en terras blijft onverminderd om 00.00 uur gesloten.
  • Het horecagedeelte in het clubhuis zal gesloten zijn om te voorkomen dat wij een coronatoegangsbewijs moeten controleren.
  • Het clubhuis is dus alleen geopend voor het bestellen en afhalen van eten en drinken. Het nuttigen van de bestelling kan enkel op het terras.
  • Omdat wij niet verblijven in de horeca van de vereniging is de toegang tot kleedkamers en toiletten normaal toegankelijk.
  • Het advies blijft nog steeds om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, geef elkaar de ruimte.    

Wij verzoeken iedereen om verstandig om te gaan met de regels en zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen.  Hygiëne blijft belangrijk. Was regelmatig je handen. Nies en hoest in je elleboog. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je direct testen op corona. Ook al ben je  gevaccineerd.  

 

Met vriendelijke groet,

TC de Kooistee

Het Bestuur 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

bestuur@tc-de-kooistee.com

Telefoon

+31 181 318 215

Address

Schelpenpad 10
3225 BZ Hellevoetsluis