De club maandag 11 mei weer open voor alle leden

10 mei 2020


Beste leden,  

Eerder deze week hebben wij jullie geïnformeerd over de stappen die moeten worden doorlopen om het ook voor volwassen vanaf 19 jaar weer mogelijk te maken om te tennissen.  

Op basis van het protocol verantwoord sporten opgesteld door het NOC*NSF heeft de KNLTB specifieke richtlijnen voor tennis en padel opgesteld.

Het is belangrijk dat we de sport gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden. Dat geldt ook voor tennis en padel. Dus elke keer weer een stapje verder, zodat de drukte op de verenigingen goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om verenigingen en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis en padel in de anderhalvemetersamenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen.  

Het bestuur van TCK heeft deze richtlijnen vertaald naar haar eigen Corona Protocol TC de Kooistee.  

Dit betekent dat iedereen vanaf maandag 11 mei onder strikte voorwaarden, zie protocol, weer de baan op mag.

Vrijspelen kan alleen door vooraf digitaal af te hangen via de Clubapp of de website. Gisteren hebben alle leden hiervoor een bericht ontvangen met daarin een link naar de handleiding hiervoor.  

De lessen voor senioren (19+) zullen door At Vantage Tennis Academy ook weer worden hervat. Het schema voor de lessen zal worden gecommuniceerd via de tennisschool.  

De algemene regels staan op de site van de KNLTB corona.knltb.nl  Daarnaast hanteert TCK nog extra regels ter aanvulling op ons protocol van 28 april voor de jeugd tot en met 18 jaar.

Let op!! Ons protocol is aangeboden aan de gemeente Hellevoetsluis. Het kan zijn dat de gemeente nog wijzigingen aanbrengt aan dit protocol.  

De belangrijkste richtlijnen staan hieronder

 • Het park is voor de jeugd geopend tijdens de lesuren van de tennisschool of op momenten dat toezicht is georganiseerd.
 • Voor de jeugd tot en met 18 jaar is er altijd een toezichthouder aanwezig in de vorm van onze tennisleraar of een andere door het bestuur aangestelde toezichthouder.
 • Het park is voor senioren geopend van 9.00 uur tot 23.00 uur en alleen toegankelijk wanneer er thuis digitaal is afgehangen.
 • Leden vanaf 19 jaar mogen alleen in het enkelspel vrijspelen (maximaal 2 spelers op 1 baan), dit geldt voor zowel de tennisbanen als de padelbaan.
 • Deze groep mag zonder toezichthouder tennissen of padellen. Deze maatregel geldt voorlopig tot 1 juni.
 • Twee personen die samen onder één dak wonen mogen een dubbel spelen tegen twee andere personen die ook samen onder één dak wonen.
 • Vrijspelen kan tot 23:00 en alleen door middel van digitaal afhangen in blokken van 1 uur. Zo kunnen wij precies zien wie er wanneer op het park aanwezig is.
 • Wees op tijd, max. 10 minuten van te voren. Iedereen moet na het tennissen direct het park verlaten om drukte te voorkomen.
 • Tussen eventuele reserveringen door mag er niet worden gewacht op het terrein van de club.
 • Lessen en (team)trainingen kunnen alleen worden gegeven door de trainers van At Vantage of door teamtrainers die door het bestuur zijn aangesteld.
 • Op het park worden GEEN volwassenen 18+ (ouders/verzorgers) toegelaten, tenzij vooraf een baan is afgehangen of werkzaamheden verricht moeten worden op het park. Ouders mogen dus niet bij hun kinderen kijken.
 • Het gehele clubhuis is gesloten. Er kan geen gebruik worden gemaakt van sanitair en kleedruimtes. De sleutels van de hekken zijn niet beschikbaar. Ballen die over het hek worden geslagen dienen buitenom te worden gehaald.
 • De verlichting van de tennisbanen zal doordeweeks automatisch aan gaan om 20.30 en weer uitgaan om 23.05.
 • De verlichting van de padelbaan zal tussen dezelfde tijden middels een knop naast de baan aan en uit gezet kunnen worden. (in voorbereiding)
 • Iedereen neemt zijn eigen tennis/padel ballen mee en markeert deze.
 • Het bestuur van TC de Kooistee zal met regelmaat zelf op de club aanwezig zijn om te controleren of de regels worden nageleefd.
 • Wanneer richtlijnen, ook na waarschuwen, niet worden nageleefd zijn wij genoodzaakt het park direct weer te sluiten.
 • Om veilig te kunnen sporten moeten we ons uiteraard ook houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand houden en bij klachten thuis blijven.   

Alle reserveringen die op dit moment zijn gedaan komen te vervallen. Vanaf zondagavond 18.00 uur kan er weer digitaal worden afgehangen.  

Met vragen kunt u terecht bij het bestuur.     

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur TCK    

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

bestuur@tc-de-kooistee.com

Telefoon

+31 181 318 215

Address

Schelpenpad 10
3225 BZ Hellevoetsluis