Update Corona protocol, juni 2020

02 juni 2020


Beste leden,

Woensdag 27 mei heeft het kabinet aangekondigd dat de sportkantines mogelijk per 1 juli weer open mogen. Dit is 2 maanden eerder dan de verwachte datum van 1 september. Dat is goed nieuws! Daar zijn wij als TC de Kooistee natuurlijk heel blij mee. De verruimingen vanaf 1 juli zijn afhankelijk van hoe Nederland omgaat met de versoepelingen. Eind juni wordt definitief besloten of de sportkantines open mogen. Op dit moment denken wij als bestuur na hoe het terras en/of clubhuis kunnen worden ingericht, passend binnen alle geldende maatregelen om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Wij hebben hierover zeker al ideeën die wij de komende weken zullen toetsen aan de nieuwe protocollen van NOC*NSF en de KNLTB.

Voorlopig vragen wij jullie om de discipline, de opgelegde richtlijnen naleven, te blijven opbrengen. De verwachting is dat wij dan steeds weer een stapje dichter bij “normaal” zullen komen.

Per 1 juni zal in ieder geval een aantal beperkingen worden versoepeld. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste richtlijnen en de versoepelingen:

 • Per 1 juni wordt er een versoepeling doorgevoerd voor de groep jongeren 13 tot en met 18 jaar. Voor die groep geldt dat zij vanaf 1 juni niet meer de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden tijdens tennissen en padellen. Dat betekent dat voor deze groep vanaf 1 juni dezelfde regels gelden zoals die ook voor de groep jeugd tot en met 12 jaar gelden: jeugd tot en met 18 jaar mag, onder begeleiding, vrij spelen en trainen en er geldt geen maximum aantal spelers per baan. Wel dient er nog steeds een toezichthouder op het park aanwezig te zijn bij de jeugd tot en met 18 jaar.
 • De bloktijden voor het reserveren worden vanaf 8 juni weer terug ingesteld op 30 minuten. voor enkelspel en 45 minuten voor dubbelspel (zoals voorheen).
 • Vrijspelen kan alleen door digitaal afhangen vanaf thuis via Clubapp en Website.
 • Als je na de gereserveerde tijd bent afgehangen, mag je op het park direct digitaal via de ClubApp of website een nieuwe reservering maken.
 • Vanaf donderdag 4 juni zal voor spoedgevallen 1 dames- en 1 herentoilet beschikbaar zijn. De toiletten zijn alleen bereikbaar via voordeur van het clubhuis.
 • Het afhangbord in de hal bij de toiletten mag NIET worden gebruikt.
 • In de hal bij de toiletten zal een statafel staan met desinfectant en een spray om de toiletbril te desinfecteren. Gebruik deze en houdt het toilet schoon.
 • De vrijdagavondtoss is inmiddels succesvol in aangepaste vorm opgestart.
 • Vanaf 4 juni zullen ook de toss op donderdagmiddag en zondagmorgen op soortgelijke wijze worden opgestart.
 • Vanaf 15 juni zal de clubladder weer gestart worden.
 • Voor alle activiteiten geldt: digitaal afhangen is verplicht.
  Geen toegang op het terrein zonder reservering.
 • Het is niet toegestaan zelf meegebrachte dranken en etenswaren te nuttigen op ons park. Een flesje water tijdens het spelen mag natuurlijk wel.
 • De verlichting zal voorlopig op werkdagen automatisch aangaan van 20:30 t/m 22:35 uur.
 • In het weekend zal de verlichting voorlopig niet aangaan.
 • Om veilig te kunnen sporten, moeten we ons uiteraard ook houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM: 1,5 meter afstand houden en bij klachten thuis blijven.


Clubladder vanaf 15 juni

Iedereen die zich heeft aangemeld voor de clubladder zal binnenkort van Sportconnexions een mail ontvangen voor een nieuwe geplande enkel- of dubbelwedstrijd. Heb je jezelf nog niet ingeschreven en lijkt het je leuk om ook mee te spelen, dan kun je jezelf aanmelden:
Enkel  : https://www.sportconnexions.com/nl/tennisladder/tc-de-kooistee/977/
Dubbel: https://www.sportconnexions.com/nl/tennisladder/tc-de-kooistee-dubbel/1560/

- Er wordt elke twee weken een leuke wedstrijd voor je geregeld.
- Je kiest zelf wanneer je graag speelt.
- Je wordt ingedeeld op jouw speelniveau.
- Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat.
- ’s avonds moet je via de Club-APP afhangen op baan 2 om 19:00 of 20:30 uur.  


Toss

Donderdagmiddagtoss vanaf 4 juni om 13:15 uur
Iedereen moet zich vooraf aanmelden bij Jeanette Meesters, tel 06-21264746.
Breng je KNLTB pas mee, want het oude afhangbord zal weer worden gebruikt. Voor het afhangbord staan strepen op de terrastegels om 1,5 meter afstand van elkaar te houden om de wedstrijden op het afhangbord te bekijken.

Vrijdagavondtoss (is al gestart) om 20:00 uur
Iedereen moet zich vooraf aanmelden bij Marcel van Vessem via whatsapp (06-43580839) of per mail mvanvessem@live.nl. Marcel maakt lijsten met de indelingen van de partijen die hij bij de banen ophangt.

Zondagochtendtoss vanaf 7 juni om 10:00 uur
Iedereen moet zich vooraf per e-mail aanmelden bij Bert Ponte bert.ponte@empon.nl.
Bert gaat ook indelingen maken met de KNLTB pas.  


Met vriendelijke groet,
het bestuur TC de Kooistee

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

bestuur@tc-de-kooistee.com

Telefoon

+31 181 318 215

Address

Schelpenpad 10
3225 BZ Hellevoetsluis