CORONA UPDATE 14 oktober 2020: COMPETITIES STOPGEZET, VRIJSPELEN EN TRAINING BLIJFT MOGELIJK

14 oktober 2020


Beste leden,  

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

 

Wat betekent dit voor tennis en padel bij TC de Kooistee:

We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing.

Vanaf 14 oktober zullen de volgende coronaregels bij TC de Kooistee gelden:

  • De KNLTB Competitie 2020 zal per direct worden beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren.
  • De cursus MKMT zal voorlopig niet doorgaan.
  • Tossen is niet toegestaan.
  • Vrij tennissen en padellen, ook dubbelspel, is toegestaan mits de 1,5 meter afstand wordt gehouden op de baan (zie spelregels dubbelen). Reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken.
  • Voor trainingen geldt dat de maximale groepsgrootte voor volwassenen vanaf 18 jaar 4 personen per baan betreft. (dit is exclusief trainer)
  • Naast de kantine blijven de douches en kleedkamers gesloten. De toiletten blijven via de voordeur beschikbaar.
  • Het is niet toegestaan om alcoholhoudende dranken mee te nemen en te nuttigen op ons park.
  • Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen:

Dubbelen bij tennis en padel kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.

De basisregels, zoals: blijf thuis bij klachten ; de 1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels zijn nog steeds van toepassing.

Wanneer richtlijnen niet worden nageleefd zijn wij genoodzaakt u hiervoor te waarschuwen. Eventuele boetes van BOA’s zijn voor eigen rekening. Deze maatregelen gelden voorlopig voor de komende 4 weken.  

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

bestuur@tc-de-kooistee.com

Telefoon

+31 181 318 215

Address

Schelpenpad 10
3225 BZ Hellevoetsluis